Butlletí Contalabor

Butlletí Info Nº 192004

CONTALABOR OBTÉ

ELS SEGÜENTS CERTIFICATS

NT 27004/18 de Km0

ISO 14064:2012 de Petjada de carboni

ISO 14046:2014 de Petjada hídrica

 

Vivim en l'era de la globalització que també ha afectat la nostra alimentació. Hui dia és normal anar a un supermercat i trobar productes de qualsevol part del món encara no estant en temporada. Això ha afectat tant la nostra dieta com a l'economia local. Aquesta realitat ha propiciat que apareguera el terme “aliments de proximitat”, que fa referència a aquells productes en els quals la distància entre el lloc on es produeixen i el lloc on es venen siga el més pròxim possible. Els productes de temporada són aquells productes que només estan disponibles durant un breu període de temps degut al seu cicle biològic natural. Hi ha determinats aliments que quan estan en temporada és el millor moment per a consumir-los, ja que són recollits al punt òptim de maduració i, a més, el seu preu és més barat.

El consum d'aliments de proximitat i temporada és beneficiós per a la nostra salut, per al desenvolupament de l'economia local i per al medi ambient.

 

CERTIFICACIÓ KM0  (NT 27004/18)

Aquesta certificació suposa que un alt percentatge del menú, està compost per productes locals i de temporada, que estiguen produïts de manera sostenible i que no continguen transgènics.

El projecte s'estructura en tres grans eixos:

1. Millorar el medi ambient i frenar el canvi climàtic. Amb la compra de productes que es comercialitzen en mercats pròxims al lloc de producció, hi ha menys transport i es redueix l'ús material d'embalatge, els gasos d'efecte d'hivernacle, i suposen estalvi de costos de producció, limitant l'ús d'energia innecessària.

2. Afavorir l'economia local. Suposa una oportunitat per a assegurar al productor local uns ingressos més alts i millorar el seu marge de benefici, contribuint al desenvolupament econòmic i la generació d'ocupació.

3. Beneficis per als consumidors millorant la qualitat de l'alimentació, afavorint la incorporació de productes frescos i de temporada en el menú. Els productes amb segell km0 s'han produït sota pràctiques sostenibles.

 

La Norma Tècnica 27004/KM0 té com un dels seus pilars estratègics la competitivitat de l'oferta de productes i serveis espanyols, recollint la necessitat d'impulsar la qualitat diferencial de les empreses com a estratègia competitiva.

Els objectius de la norma es tradueixen per l'aplicació dels següents principis:

-Privilegiar els recursos renovables respecte a qualsevol altre origen.

-Privilegiar l'ús d'ingredients procedents de pràctiques artesanes i naturals, major garantia de respecte dels valors naturals.

-Privilegiar els procediments de transformació menys nocius per al medi ambient.

-Integrar criteris sobre l'impacte al medi ambient (biodegradabilitat, eco toxicitat) en avaluar els ingredients d'origen natural.

-Ser transparents enfront del consumidor utilitzant una manera de comunicació i una terminologia que no el conduïsquen a error.

-Posar en valor la voluntat de fabricants que milloren la qualitat dels seus serveis i dels seus productes, integrant les seues investigacions en un procés de certificació dinàmic i evolutiu.

-Deixar una obertura prou gran per a adaptar-se contínuament als requisits, als progressos tècnics, tecnològics i a l'evolució de la legislació.

-Aplicar el principi de precaució a les qüestions plantejades per la comunitat científica, que implica respecte pel consumidor i / o del medi ambient i les respostes del qual estan en curs de validació.

 

 

CERTIFICACIÓ PETJADA DE CARBONI (ISO 14064:2012)

La  preocupació per el canvi climàtic està calant profund en la nostra societat. Existeixen evidències comunament acceptades que demostren que el canvi climàtic i l'efecte d'hivernacle natural s'està accelerant a causa de les  activitats  humanes. Segons Greenpeace, l'ONU i el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament, el canvi climàtic és el repte ambiental més urgent per a la humanitat.

 

Aquesta certificació és l'única norma acreditada per a la verificació dels inventaris de gasos d'efecte d'hivernacle i ens permet conéixer i controlar les nostres emissions de GEI, determinar els límits i identificar les accions que ens permeten millorar la gestió dels nostres GEI, millorant la nostra competitivitat i suposa una primerenca actuació davant el canvi climàtic.

 

CERTIFICACIÓ PETJADA HÍDRICA (ISO 14046:2014)

Preservar l'aigua com a font de vida és un dels nostres principals objectius de Desenvolupament Sostenible. Per a això, treballem en un aspecte essencial com és la reutilització de l'aigua, i hem començat a treballar en el càlcul i la certificació de la nostra Petjada d'Aigua i de la nostra Petjada Hídrica.

Aquesta certificació es una manera d'avaluar els possibles impactes mediambientals relacionats amb l'aigua per als riscos futurs. Això ens permet identificar les maneres de reduir les conseqüències mediambientals del consum d'aigua i millorar la qualitat i eficàcia de productes i processos en la nostra organització. Suposa un compromís de responsabilitat social i ens proporciona informació amb sustent científic i de confiança per a reportar els resultats de la petjada hídrica.

Contacta amb nosaltres

Nom   Assumpte   Accepte la política de privacitat
Mail      
 

C/ Uruguay,1
46007 Valencia

     
Avís Legal - Política de privacitat Copyright © Contalabor 2023