Els menjadors escolars compleixen un paper fonamental tant en l'educació nutricional dels xiquets, com en els aspectes d'higiene, activitat física i convivència.
La qualitat de l'alimentació, l'ambient que es generi en els menjars i l'actitud del personal és primordial perquè els xiquets adquireixin bons hàbits en els menjadors escolars.
Tenint en compte que l'edat escolar és una etapa de creixement i desenvolupament corporal, el nostre treball en Contalabor va dirigit a satisfer les necessitats de tots els nostres comensals, aportant una dieta nutricionalment equilibrada en què estiguin presents tots els nutrients necessaris i evitar deficiències.
D'acord amb el model de consum actual en el nostre medi, els principals errors dietètics es refereixen a una ingesta excessiva de greix total i greix saturat. Queda, doncs, determinada la necessitat de dur a terme iniciatives nutricionals per promoure el manteniment dels esquemes dietètics mediterranis tradicionals.
Contalabor confecciona i posa en marxa polítiques i programes d'actuació encaminats a fomentar hàbits alimentaris més saludables.
Hi ha orientacions de caràcter general sobre les necessitats d'energia i nutrients en aquestes etapes de la vida, traduïdes en freqüència de consum d'aliments i racions les quals ens poden ajudar a dissenyar una dieta saludable, si bé aquestes recomanacions nutricionals les tenim en compte per adaptar a les característiques dels comensals.
Les necessitats dels nutrients varien segons l'etapa vital de l'organisme. Aquests nutrients específics han de ser aportats per una dieta saludable que contingui, a més de tots nutrients requerits, la suficient quantitat d'energia per tal de compensar la despesa energètica i permetre el creixement i un bon desenvolupament. Per això, amb les dietes que proposem per aquests grups de població garantim que cobreix de manera adequada els requeriments nutricionals.
Amb els nostres menús:
-Assegurem una aportació calòrica suficient, d'acord amb l'edat i una correcta proporció entre els principis nutritius.
-Potenciem el consum de cereals, sent una part molt important dels nostres plats.
-Recomanem que s'augmenti el consum de peixos rics en greixos poliinsaturats.
-Evitem el consum de carns grasses, fregits i salses.
-Utilitzem d'oli d'oliva i el de gira-sol.
-Fomentem el consum de fruita fresca, MAI donem brioixeria de postres.
-Evitem el consum excessiu de sal i la que utilitzem és iodada.
-Elaborem uns menús variats i equilibrats, tenint en compte els plats de la nostra zona.
En tots els nostres menús indiquem la valoració calòrica diària que aporta el menjar del migdia, cobrint així entre el 30-35% de les necessitats diàries d'energia.